Pinus halepensis

NON I AUTOR
Pinus halepensis Mill.

  • NOMS POPULARS: Pi blanc, pi bord. Cast: Pino blanco, pino carrasco
  • DISTRIBUCI脫: General al litoral i comarques seques i assolellades.
  • DATA DE FLORACI脫: principis de la primavera
  • MIDES: Arbre de fins a 25 m
  • ETNOBOT脌NICA:

medicinal salvador cardero aguilera

脡s el m茅s corrent dels nostres pins a les terres baixes. En zones costeres i exposades al vent adopta formes rastreres. En algunes ocasions lo trobem atacat per un virus, Candidatus Phytoplasma pini, que li produeix malformacions conegudes com empelt de bruixa o escombres de bruixes. 脡s una planta monoica, amb les flors separades per sexes, les masculines en denses espigues terminals i les femenines en cons tamb茅 terminals. Les pinyes tenen forma c貌nica i allargada i solen fer de 7 a 12 cm. Les llavors estan provistes d’un ala per afavorir la seva dispersi贸.

 

Tags: