Pinus pinaster

NON I AUTOR
Pinus pinaster Aiton

  • NOMS POPULARS: Pinastre. Cast: Pino resinero
  • DISTRIBUCIÓ:Prefereix les terres àcides en alçades de entre 500 a 1000 m.
  • DATA DE FLORACIÓ: durant la primavera
  • MIDES: Arbre de fins a 40 m
  • ETNOBOTÀNICA:

medicinal salvador cardero aguilera
Arbre de capçada cònica de fulles gruixudes de fins a 20 cm de llargues. Les pinyes també són còniques i llargues, de entre 15 i 20 cm i que es giren cap per vall, sent un dels elements que el distingeixen dels altres pins. És un arbre típic de sòls àcids però que cultivat es pot trobar també en calcaris.Es tracta d’un dels pins que creixen més ràpid per lo qual s’ha plantat per l’aprofitament de la fusta. També és el pi resiner per excel·lència, de la que s’extreu la trementina amb diferents usos medicinals.

Tags: