Picea abies

NON I AUTOR
Picea abies (L. ) H.Karst.

  • NOMS POPULARS: Avet roig. Cast: Picea
  • DISTRIBUCIÓ: Cultivada i a voltes naturalitzada.
  • DATA DE FLORACIÓ: durant la primavera
  • MIDES: Arbre de fins a 50 m
  • ETNOBOTÀNICA:

jardineria salvador cardero aguilerafusta salvador cardero aguileramedicinal salvador cardero aguilera

Arbre de grans dimensions i creixement bastant ràpid nadiu del nord d’Europa. Se usa molt per a repoblacions forestals i també en jardineria com arbre ornamental. És la espècie més plantada per a la produccions de arbres de Nadal. Presenta rames pèndules cobertes a tot el seu voltant de petites fulles aciculars i punxants. Com és general en les coníferes presenta les flors masculines i femenines separades. Les pinyes també són pèndules i d’una llargada de fins a 20 cm.
Tags: