Taxus baccata

NON I AUTOR
Taxus baccata L.

  • NOMS POPULARS: Teix, teixera. Cast: Tejo, tejo negro
  • DISTRIBUCIÓ: General però escàs en boscos i barrancs ombrívols, sempre per sobre dels 800 m.
  • DATA DE FLORACIÓ: principis de primavera
  • MIDES: Arbre de fins a 20 m
  • ETNOBOTÀNICA:

toxic salvador cardero aguileracomestible salvador cardero aguilerafusta salvador cardero aguilerajardineria salvador cardero aguileramedicinal salvador cardero aguilera

Arbre dioic, de fusta roginosa, de fulles d’1 a 3 cm, planes, agudes i d’un verd bastant fosc i disposades de forma esparsa, com si estiguessen pentinades a banda i banda de l’eix. El tronc presenta escorça molt irregular de la qual es desprenen plaques més o menys allargades. Les flors del peu masculí són un xic més vistoses que les del femení, que finalment acaba donant fruits carnosos, anomenats arils, que són la part més vistosa i distintiva de la espècie. El tronc, torturat pel pas del temps, sovint es retorça de manera sorprenent. Es fàcil trobar individus mil·lenaris.
Tags: